madbeanpedals::forum

Projects => General Questions => Topic started by: TGP39 on December 14, 2018, 09:28:37 AM

Title: Sunking II diodes on a rotary switch.....
Post by: TGP39 on December 14, 2018, 09:28:37 AM
Hi guys.  I have a lot of catching up to do.   When I was building years ago, I always followed madbean's build instructions and produced a perfectly fine pedal.  I'd like to start modding and thinking outside the box (no pun intended) a little this coming new year.  I'm building a sunking II (klon-a-like) and I didn't want to use the clip mod.  Instead I put symmetrical choice diodes on a rotary switch.  The switch is all set and I just have to attach the poles (one anode and one cathode) into the empty space where d1 and d2 usually are.   I currently have the anode pole attached to d1 anode and the cathode pole to d2 cathode, but it doesn't sound like any difference is taking place when I turn the rotary switch.  Hoping someone could help me.  Where should I attach this rotary back to the pcb?  Any and all help/consideration is greatly appreciated.  Steve. 
Title: Re: Sunking II diodes on a rotary switch.....
Post by: TGP39 on December 14, 2018, 10:24:25 PM
Ok.  A different approach.   
When an external diode clipper (switch or rotary) is added as a mod to any circuit, where does it plug into on the pcb?
Assume you have a symmetrical diode application as found in the Klon. 
Two diodes in a loop connected to ground. 
I know this question has been answered before....I just canít find it. 
Thanks, Steve. 
Title: Re: Sunking II diodes on a rotary switch.....
Post by: Aleph Null on December 15, 2018, 12:35:26 PM
If you are using a rotary switch with diodes in place of the diodes that normally go on the board, you should be able to connect one lead to the anode of D1 and the other on the cathode of D1. From a look at the circuit, the diodes are just hanging off the output of the opamp and going to ground. Connecting the rotary this way should have the same result.
Title: Re: Sunking II diodes on a rotary switch.....
Post by: TGP39 on December 15, 2018, 09:30:55 PM
If you are using a rotary switch with diodes in place of the diodes that normally go on the board, you should be able to connect one lead to the anode of D1 and the other on the cathode of D1. From a look at the circuit, the diodes are just hanging off the output of the opamp and going to ground. Connecting the rotary this way should have the same result.

Thank you.  I truly appreciate your info. 
Steve.