Author Topic: THCustom - Valve Driver 1.2 [Tech help needed]  (Read 1891 times)

Topsy

  • Diode Destroyer
  • *
  • Posts: 16
    • View Profile
Re: THCustom - Valve Driver 1.2 [Tech help needed]
« Reply #15 on: April 18, 2017, 01:33:38 PM »
Also not getting audio at C21 or beyond either.

WormBoy

  • Solder Ninja
  • ****
  • Posts: 341
  • TJ
    • View Profile
Re: THCustom - Valve Driver 1.2 [Tech help needed]
« Reply #16 on: April 18, 2017, 01:39:37 PM »
Then it is a good idea to check your soldering of the IC socket. And, check if the IC gets 9v on pin 8 and ground on pin 4. At least this is a very clear sign of where things go awry. Hurrah for the audio probe  ;)

C21 is not in the audio path, so that's ok  :)

Topsy

  • Diode Destroyer
  • *
  • Posts: 16
    • View Profile
Re: THCustom - Valve Driver 1.2 [Tech help needed]
« Reply #17 on: April 18, 2017, 02:49:41 PM »
Then it is a good idea to check your soldering of the IC socket. And, check if the IC gets 9v on pin 8 and ground on pin 4. At least this is a very clear sign of where things go awry. Hurrah for the audio probe  ;)
I got 0.26V on both pin 8 and 4 .

C21 is not in the audio path, so that's ok  :)
besides making a fool of myself , that's a relief ;)

Well that's a relief haha!

WormBoy

  • Solder Ninja
  • ****
  • Posts: 341
  • TJ
    • View Profile
Re: THCustom - Valve Driver 1.2 [Tech help needed]
« Reply #18 on: April 19, 2017, 01:17:16 AM »
I got 0.26V on both pin 8 and 4 .

Well, there's your problem  ;D. Given that your tube is getting voltage, my guess would be that there's something wrong with the soldering of the IC socket.

Topsy

  • Diode Destroyer
  • *
  • Posts: 16
    • View Profile
Re: THCustom - Valve Driver 1.2 [Tech help needed]
« Reply #19 on: April 19, 2017, 05:40:50 AM »
mhm i've resoldered it but still measuring the same voltages on there, any other tips on what could be the next guess ? could I be doing something wrong in my measuring ?

Topsy

  • Diode Destroyer
  • *
  • Posts: 16
    • View Profile
Re: THCustom - Valve Driver 1.2 [Tech help needed]
« Reply #20 on: April 19, 2017, 08:01:22 AM »
now i'm not getting the correct measurements on the Pin 1 & 6 from the tube . i don't understand anymore ...  :-X :-\

WormBoy

  • Solder Ninja
  • ****
  • Posts: 341
  • TJ
    • View Profile
Re: THCustom - Valve Driver 1.2 [Tech help needed]
« Reply #21 on: April 19, 2017, 09:12:44 AM »
mhm i've resoldered it but still measuring the same voltages on there, any other tips on what could be the next guess ? could I be doing something wrong in my measuring ?
Anything is possible ... Make sure to connect the black lead from the multimeter to ground, and probe with the red lead. If you don't get the correct voltages from the tube anymore, there may a new problem popping up. Do you have 9V at the +9V pad on the board?

Topsy

  • Diode Destroyer
  • *
  • Posts: 16
    • View Profile
Re: THCustom - Valve Driver 1.2 [Tech help needed]
« Reply #22 on: April 19, 2017, 09:49:44 AM »
I got 8.52V on the +9 pad on the board so it should be fine ..

WormBoy

  • Solder Ninja
  • ****
  • Posts: 341
  • TJ
    • View Profile
Re: THCustom - Valve Driver 1.2 [Tech help needed]
« Reply #23 on: April 19, 2017, 10:29:52 AM »
Weird. There is a direct connection between the 9V-pad and pin 8 of the IC, so I would expect them to be the same. Have you checked the ground connections (is pin 4 of the IC connected to ground, as well as the ground connection of the power supply, etc)?