Author Topic: NomNom 2014 not phasing  (Read 661 times)

Berger

  • Diode Destroyer
  • *
  • Posts: 25
    • View Profile
NomNom 2014 not phasing
« on: May 29, 2019, 11:13:45 AM »
I finally got around to getting the NomNom v2014 built. I fired it up and it passes sound but there is no phasing. I have the default diode in there and haven't tried the 4.7v Zener that is suggested in the doc.

I'm using a quad set of 2N5952 from Guitarpcb that I had gotten a while back.

Here are the voltages I am seeing

Source Voltage - 8.9v

TL074
1 - 4.10v
2 - 4.10v
3 - 4.10v
4 - 8.10v
5 - 4.10v
6 - 4.10v
7 - 4.10v
8 - 4.09v
9 - 4.09v
10 - 4.09v
11 - 0v
12 - 4.10v
13 - 4.10v
14 - 4.09v

TL072
1 - 4.09v
2 - 4.09v
3 - 3.90v
4 - 0v
5 - varied
6 - varied
7 - varied
8 - 8.10v

When I hook up the led the lfo looks to be working and it varies with the spd knob

Q1 - 2n5087
e - 4.10
b - 3.55
c - 2.45

Q2-Q5 - 2n5952
g-4.10
s-4.09
d-3.40

They are all reading the same give or take a hundredth of a volt. The voltages look odd to me, but I'm not sure why. I have a working smoothie that I haven't tried reading voltages from yet...

I have some 2n5457 that I am working on matching and will try those later.

Any suggestions? Sometime fresh eyes help...

Thanks for any help!



Berger

  • Diode Destroyer
  • *
  • Posts: 25
    • View Profile
Re: NomNom 2014 not phasing
« Reply #1 on: May 29, 2019, 11:14:36 AM »
more pics

Berger

  • Diode Destroyer
  • *
  • Posts: 25
    • View Profile
Re: NomNom 2014 not phasing
« Reply #2 on: May 29, 2019, 11:14:54 AM »
another

jimilee

  • Global Moderator
  • Electron Doctor
  • *****
  • Posts: 8209
  • Jimi Lee
    • View Profile
Re: NomNom 2014 not phasing
« Reply #3 on: May 29, 2019, 12:39:26 PM »
A lot of the soldering on the backside, you can see a lot of the eyelets, especially on the chips.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Pedal building is like the opposite of sex.  All the fun stuff happens before you get in the box.

Berger

  • Diode Destroyer
  • *
  • Posts: 25
    • View Profile
Re: NomNom 2014 not phasing
« Reply #4 on: May 29, 2019, 12:48:58 PM »
Yeah, after looking at the pics, I'll be re-flowing some solder joints tonight.

Thanks!

jimilee

  • Global Moderator
  • Electron Doctor
  • *****
  • Posts: 8209
  • Jimi Lee
    • View Profile
Re: NomNom 2014 not phasing
« Reply #5 on: May 29, 2019, 04:23:04 PM »
Yeah, after looking at the pics, I'll be re-flowing some solder joints tonight.

Thanks!
I actually take pics when Iím troubleshooting and canít figure it out. Helps a great deal.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Pedal building is like the opposite of sex.  All the fun stuff happens before you get in the box.

Berger

  • Diode Destroyer
  • *
  • Posts: 25
    • View Profile
Re: NomNom 2014 not phasing
« Reply #6 on: May 29, 2019, 08:35:23 PM »
I reflowed all the joints and we have phasing!
I also got a set of 2n5457 matched as I thought that was maybe the issue. So good to know my matcher works as well.

Thanks for the extra set of eyes!

jimilee

  • Global Moderator
  • Electron Doctor
  • *****
  • Posts: 8209
  • Jimi Lee
    • View Profile
Re: NomNom 2014 not phasing
« Reply #7 on: May 30, 2019, 07:53:01 AM »
Wooohooo! Congrats! I often take pictures of builds when troubleshooting, it helps for sure.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Pedal building is like the opposite of sex.  All the fun stuff happens before you get in the box.